Klik hier voor lessen in Dordrecht

Panfluitles | Muziekschool Krimpen aan den IJssel

Heb je de panfluit al ontdekt? Er al achter gekomen wat voor fantastisch instrument het is? Neem dan nu panfluitles! Speel je al een tijdje panfluit maar kom je niet verder? Heb je iemand nodig die je helpt om beter te worden? Kom dan op les!
Of wil je graag op het panfluitensemble? Kijk dan hier verder! Combineren kan ook!

Aan de Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel staat de muziekschool. Deze muziekschool heeft een uitgebreid aanbod van diverse instrumenten, waaronder de panfluit. Het cursusjaar bestaat uit 36 weken. Henske werkt vanuit de leerling. De leerling is vrij in wat de leerling graag wil spelen. Het aanschaffen van boeken en spelen van bepaalde stukken gaat altijd in overleg.

Examens

Alle leerlingen wordt de mogelijkheid geboden om examens af te leggen. De leerling krijgt hierdoor meer kennis van de theorie, waardoor de muzieklessen meer op zijn plek vallen. Elke twee jaar mag de leerling een examen afleggen. De inhoud van het examen wordt getoetst in een praktijk examen en in een theorie examen. Het praktijk gedeelte wordt getoetst doordat de leerling enkele stukken voordraagt van diverse genres. Ook worden er dan toonladders gevraagd. Het theorie examen wordt getoetst door een examen te maken. Voor het examen worden er zo'n 8 theorie-lessen gegeven om de leerlingen klaar te stomen voor het examen. Op de muziekschool kunnen de leerlingen vier examen doen: A, B, C en D. Wanneer je je D-diploma gehaald hebt, staat dat ongeveer gelijk aan 8 jaren speelervaring.

Lesmogelijkheden

  • Wekelijkse lessen van 20 of 30 minuten.
  • Twee-wekelijkse lessen van 30 of 40 minuten.
  • Lessen op basis van een lessenkaart.

Ervaringen van leerlingen